VALENTINE'S DAY MACARONS

tiistai 28. maaliskuuta 2017


Tein viime ystävänpäivänä parille ystävälleni tällaisia suloisen vaaleanpunaisia macaronseja ja pakkasin ne pieniin valkoisiin paperipusseihin, joissa oli vaaleanpunainen servetti pohjalla. Koko edellinen virke suorastaan tihkui imelyyttä, mutta eikös koko ystävänpäivän idea ole ylenpalttinen makeus ja vaaleanpunaisuus? Mielestäni onnistuin tässä aika hyvin.

Macaronsit tein netistä ensimmäisenä löytyneellä ohjeella ja ihan hyviähän niistä tuli. Musta kuitenkin tuntuu, että taikina olisi saanut olla hivenen paksumpaa. Joka tapauksessa maku oli hyvä! Täytin puolet macaronseista suklaatäytteellä ja puolet vadelma-kermavaahto täytteellä. Koristelin macaronsit tomusokeri-vesi -kuorrutteella ja kuivatulla mansikkapurulla. Mansikkapuru toi kivan kirpeyden muuten melko makeisiin macaronseihin. Kelpasi tytöille ja minä olin onnellinen.


Suomessa ystävänpäivällä on eri merkitys kuin esimerkiksi Amerikassa. Siellä ystävänpäivä omistetaan päivän nimen "valentine's day" mukaan sille mielitietylle. Mun mielestä kuitenkin tämä suomiversio on paljon kivempi. Kyllähän sitä omaa rakastaan saa ja pitää muistaa joka ikinen päivä, mutta on kiva, että ystävillekin on oma päivänsä (joku sanoisi, että kaupallista touhua, mutta en viitsi nyt olla niin kyyninen).

Mulle tulee ystävänpäivästä ensimmäisenä mieleen ala-aste ja yhteiskoulu ajat, jolloin luokassa askarreltiin iso vaaleanpunainen sydän, ripustettiin se kaulaan ja kerättiin nimiä välituntisin aika lailla koko koulun väeltä. Tietysti myös niiltä ihastuksilta. Voisi sanoa, että minun ja mieheni tähän mennessä 11 vuotinen taival alkoi tuona ystävänpäivänä Ikaalisten yhteiskoulussa 2005. Tapana oli myös nimien vaihdon jälkeen halata. Panin tuolloin merkille, että meidän halaus kesti paljon pidempään kuin halaukset muiden kanssa..

♥ Anni

1 kommentti :

Blog Design by Get Polished | Copyright © Dazzling and Things
BACK TO TOP